Dwergkonijn kopen

//Dwergkonijn kopen

Dwergkonijn kopen

Dwergkonijn kopen

Veel gezinnen zijn er over uit; we gaan een dwergkonijn kopen. Maar daarbij komen allerlei bijkomende problemen en dingen om op te letten. Zo moet er niemand allergisch zijn voor een huisdier. Ook moet u eerst kijken welk huisdier u het liefst wilt hebben. Wanneer u bijvoorbeeld opzoek bent naar een knuffelbaar, nieuwsgierig en leuk diertje? Dan kunt u inderdaad best gaan voor een dwergkonijn. Deze vinden het heerlijk om lekker te springen en te vroeten. Ook zijn het echte familiedieren die het heerlijk vinden om even bij iemand op schoot te kruipen.

Dingen om te overwegen bij een dwergkonijn kopen

Er zijn een aantal dingen die je moet weten over deze dwergkonijn kopen. Van origine zijn dwergkonijnen echte groepsdieren die van gezelligheid houden. We raden daarom echt aan om deze minimaal met z’n tweeën bij elkaar te zetten. Hierin is de beste combinatie een vrouwtje en een mannetje. Wanneer u wilt dat ze zich niet gaan voortplanten, moet u het mannetje laten caststeren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het wel te laten gebeuren, zodat u wel kleine konijntjes hebt.

U moet op een paar dingen letten wanneer u een dwergkonijn gaat kopen. Allereerst is een groot verschil tot een normaal konijn, dat een dwerg een stuk kleiner is. Ook is deze erg actief en nieuwsgierig. Dit maakt hem uitermate geschikt voor kinderen. Zo wordt het een echt familiedier. Er valt nog veel meer over kenmerken van een dwergkonijn te vertellen, maar daarover kunt u alles lezen op onze website.

Verzorging is belangrijk

De belangrijkste verzorging waar u rekening moet hebben na een dwergkonijn kopen is het dagelijks eten geven, water bijvullen en controleren op klitten in de vacht. Dit laatste is erg belangrijk wanneer het diertje in de rui is. Dit gebeurt voornamelijk in de zomerperiode. Op dat moment verlies het dier zijn dikke vacht en wisselt het in voor een dunnere.

 
Door | 2018-09-19T09:47:20+00:00 september 22nd, 2018|Advies|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie