5 ICT zaken om rekening mee te houden

/, Zakelijk/5 ICT zaken om rekening mee te houden

5 ICT zaken om rekening mee te houden

5 ICT zaken om rekening mee te houden

Waar dient u als bedrijf rekening mee te houden op ICT gebied

ict vraagstukken en a1 internet

1. De opkomst van de servicebroker

CIO’s en hun IT-afdelingen worden in toenemende mate servicebrokers die de juiste technologie bij de juiste onderdelen van de organisatie laten aansluiten. CIO’s gaan handelen in mogelijkheden; het bouwen en draaiende houden van systemen is verleden tijd.
Het gaat om IT tijdig opleveren en service verlenen. Dus dat betekent dat wat jij als CIO doet is vertrouwen op je personeel en ervoor zorgen dat zij daadwerkelijk waarde toevoegen aan de organisatie en aansluiten op actuele behoeften.

CIO’s die begrijpen waar de business om draait en hun kennis en ervaring daarop toespitsen zijn het meest waardevol voor hun organisatie. Perfectie daarbij is niet nodig, aangezien IT en de business blijven veranderen, maar je moet wel flexibel blijven.

2. De opkomst van Software-as-a-Service (SaaS)

IaaS en PaaS zijn mooie technologieën, maar waar het Forrester is het vooral SaaS waar het voorlopig in de cloudwereld om draait. In 2020 gaat volgens het bureau in 2020 circa 98 miljard euro omgezet worden in SaaS producten. Ter vergelijk: in IaaS wordt voor 3,5 miljard euro omzet gedraaid, terwijl PaaS het met 2,7 miljard euro moet doen.

Dit rechtvaardigt de vraag waarom je nog met legacy systemen zou werken die geen meerwaarde voor je organisatie creëren. SaaS laat IT zich focussen op zaken die wel waarde toevoegen en dat is niet het boekhoudpakket of het CRM-systeem.

3. De opkomst van Identity-as-a-Service (IDaaS)

Er komen in snel tempo producten op de markt die bedrijven helpen hun informatiestromen over internet veiliger te krijgen. De trend hierin is dat voor iedere branche zich bepaalde specialisten opwerpen.

Het is verstandig, maar niet nodig om zelf een IDaaS-leverancier in de arm te nemen. In toenemende mate wordt IDaaS als securitycomponent in cloudapplicaties opgenomen.

Identiteiten worden namelijk steeds belangrijker op het internet. De grote vraag is hoe je een identiteit controleert. Moet je als bedrijf bij registratie echt twintig vragen aan een persoon blijven stellen om te weten om wie het gaat.?

De voordelen van inloggen met LinkedIn, Google+ en Facebook ID’s zijn intussen evident. Nu is het zaak om ook met betrouwbare, zakelijke standaarden te komen.

4. De opkomst van ArcOps

Hoewel DevOps – het concept waarbij de interactie toeneemt tussen app-development en IT-operations – zorgt voor wendbaarheid en snellere applicatieontwikkeling, wordt de trend dat je nu al deze principes al toepast in de ontwerp (architectuur)fase van een applicatie.

Als je echt snel applicaties wilt opleveren, moet je de focus niet op de operations leggen, maar op de ontwerpfase. Daar zullen IT-architecten niet blij mee zijn, maar het is wel nodig om fouten in de ontwerpfase te voorkomen en end-to-end managebility over applicaties te creëren.

5. De opkomst van de deeleconomie

Bedrijven als Uber, Airbnb en Airtasker (inmiddels allemaal clichévoorbeelden) zijn nog maar het begin van de deeleconomie die op het punt staat om lost te barsten. Het geheim van deze bedrijven is dat ze allemaal zonder infrastructuur operen en dat vormt voor traditionele organisaties een enorme bedreiging.

Kansen voor gevestigde spelers die niet disrupted willen worden liggen in inovatie en in samenwerkingsverbanden. Zo hebben Audi, DHL en Amazon een partnerschap gesloten om goederen naar de auto’s van klanten te bezorgen. Audi geeft daarbij Amazon tijdelijk korting tot de kofferbak van je auto.

Meer informatie over deze en andere ICT vraagstukken? Neem eens vrijblijvend contact met A1 Internet Heerenveen op voor een helder gesprek!

Ook voor telecom in de cloud zie onze dochterpagina op Virtual PBX uw Cloud Telecom Leverancier uw Telecom Cloud leverancier

 
Door | 2015-06-18T08:03:16+00:00 juni 18th, 2015|Advies, Zakelijk|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie